Svoje bitcoine imamo na bitcoin naslovu na katerega smo jih prejeli (e.g. 123WWR6WqiN9Ny1CbYq31DvTYBTC9fmUeb), zapis za prejetje večno obstaja na blockchainu. Bitcoin naslov pa je vedno v nekem vmesniku; t.i. bitcoin denarnici


Kako jih hranimo?

Obstaja več tipov bitcoin denarnic z bitcoin naslovom, v splošnem vroče (t.i. Hot Wallet) in hladne denarnice (t.i. Cold Storage). Na bitcoin javnem naslovu kamor smo jih prejeli jih držimo glede na namen uporabe.  Vroče denarnice so spletne borze (Kraken, Bitstamp, Coinbase ...), aplikacije na mobilnem telefonu (MyCelium, Jaxx, BRD...) in programske denarnice. Hladne denarnice pa v obliki papirnate denarnice ali strojne denarnice (e.g. Trezor, Ledgernano ...)


Zakaj jih imamo?

Vkolikor jih imamo na bitcoin naslovu začasno, jih brez slabe vesti pustimo na mobilni bitcoin denarnici ali borzi, če pa jih želimo hraniti dolgoročnejše je najbolj varna izbira hladne denarnice.


Bolj podrobno o denarnicah si lahko preberete na http://kripto.splet.arnes.si/kripto-denarnice-kje-hranimo-kriptovalute/.