1.Prenesite in namestite aplikacijo “myCelium” na vaš mobilni telefon


- Za android uporabnike: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mycelium.wallet


- Za Iphone Uporabnike: https://itunes.apple.com/us/app/mycelium-bitcoin-wallet/id943912290?mt=8


2. Kreiranje denarnice


- Zaženite nameščeno aplikacijo “myCelium”

- Izberite “New Wallet/Nova denarnica

- Pretresite telefon za generiranje nove denarnice


3. Varnostna kopija denarnice 


Da se izognete izgubi vaših kovancev, morate narediti varnostno kopijo vaše denarnice. Z varnostno kopijo boste lahko zlahka obnovili vaše kovance v primeru izgube, poškodbe ali okvare vaše naprave. Izdelava varnostne kopije je zelo preprosta: Skrbno prepišite 12 besed na list papirja (da na list papirja!). Zelo pomembno je, da kopijo teh besed hranite varno, nekje, kjer jih ne boste izgubili. Če izgubite svoj telefon in nimate varnostne kopije, bodo vaši kovanci izgubljeni za vedno. In če nekdo drug dobi dostop do vaše varnostne kopije, vam lahko vzame vaše kovance. Priporočamo tudi, da naredite več kot eno varnostno kopijo, če se ena od varnostnih kopij izgubi ali poškoduje. Brez varnostne kopije ne morete dokazati, da imate v vaši denarnici kovance in jih ne boste mogli porabiti.

Postopek zapisa 12 besed je sledeč:

1. Izberite “Back up now” nato “Start”. Na zaslonu se vam bo izpisalo 12 besed (vsaka posebaj) skrbno jih prepišite na papir in jih hranite na varnem mestu.

2. Ko prepišete vse varnostne besede na papir jih potrdite še na telefonu.

3. Varnostna kopija je končana. Skrbno hranite vašo varnostno varnostno kopijo v primeru izgube varnostne kopije ne boste morali več dostopati do svojih kovancev.  


4. Vaša denarnica je ustvarjena